Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Styrkeprøven
"den lille manns kamp"

Hvordan takle livet etter en trafikkskade?

Gunnar Christensen skrev i 1996 en bok om livet etter trafikkskade. Her finnes skildringer enhver trafikkskadd kan kjenne seg igjen i, finne trøst og inspirasjon. Til strålende kritikker fra blandt annet fra Tidsskrift fra den norske lægeforening og Trafikkskaddes magasin håvet han inn terningkast 6.

"Styrkeprøven" er en autentisk og usminket skildring
av et ungt liv som blir lagt i grus av en
trafikkulykke. Boken bør bli obligatorisk lesning for pårørende,
arbeidskolleger, behandlere, advokater og alle som har med trafikkskadde å gjøre. Skal du bare kjøpe en eneste julegave i år - kjøp "Styrkeprøven"!

Har du lest den, har du sett en virkelighet du ikke trodde fantes - med mindre du har opplevd den selv.

REDAKTØR FRED B. NILSEN

TRAFIKKSKADDES MAGASIN

bilde

Gunnar Christensen solgte hele 35.000 eksemplarer. Forfatteren ønsker å dele boken med så mange så mulig og har derfor lagt ut boken på nett, gratis.

Utdrag fra boken Styrkeprøven "den lille manns kamp".

Dødsangst
- Georg er skadd!
Hvem roper? Hvor er han? Hva har hendt? I sin gradvis våknende bevissthet lyder det metalliske krashet bakfra som et ekko. Georg kjenner voldsom, eksplosjonsartet hodesmerte. Dominerende og gjennomtrengende liksom en katastrofealarm. Verre enn noen tidligere smerte. I tillegg svimmelhet, kvalme og kvelningsfornemmelser. Hodesmertene gjør han desperat. Vil skrike, men får ikke frem en lyd. Han lammes. Fordi det oppleves som en kraftig støy han ikke makter å trenge igjennom og overdøver alle andre plager.
Georg er skadd. Han befinner seg inni et bilvrak og ser forsetene forlatt. Mennesker rundt vraket. Han hører forvirrede stemmer og utrop utenfor:
- Bakdørene har kilt seg fast!
Bilvraket rister. En prøver å åpne en dør. En andpusten stemme:
- Umulig å få opp døra på denne siden! Får vi han ikke ut gjennom fordørene?
En sparker i bilvraket. Rystelsene gjør vondt. Georg ser hektisk aktivitet utenfor, men kjenner ikke stemmene. En annen stemme sier:
- Vi prøver igjen på høyre bakdør.
Flere krafttak i bildøren. Ristingen øker smertene. Kvalmen stiger. Georg føler et intenst behov for å ligge i ro, men angsten driver han til å undersøke hvor skadd han er. Han prøver å bevege seg. Kroppen føles stiv og mørbanket. Skjelvende som ved en kraftanstrengelse, famler han hånden mot øret:
- Blør jeg?
- Nei!
Det andre øret? Kroppen dirrer av anstrengelse. Den andre hånden undersøker øret. Han ser på hånden:
- Nei! Heldigvis! Ikke blod. Ikke ennå i alle fall. Men. Hva er galt? Disse grusomme hodesmertene. Hva betyr de? Er dette slutten? Så brått. Jeg er ung. 33 år. Har ennå mye å oppleve og utrette. Det er ikke rettferdig hvis...
Dødsangsten lammer han.

For å laste ned boken, lese mer om Gunnar Christensen og hans engasjement, gå inn på www.helping.no.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn