Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Anatomi og funksjon

For å forstå nakken vår er viten om anatomi, nervesystemet, virvlene i nakken, musklene, skiver, og leddbånd en viktig del. Ved å tilegne seg kunnskap om dette temaet vil du få større forståelse om hvorfor og hvordan du skal ta vare på nakken din.

bilde

Under sitter enda en spesiell virvel- denne har fått navnet Axis. Her er leddene formet slik at du kan vri på hodet. Mellom hodet, Atlas og Axis finnes det ingen skiver slik som i resten av ryggsøylen.

Finmekanismen mellom hodet vårt og de to øverste virvlene blir styrt av mange små muskler som danner et triangel. Utenpå den dype musklaturen ligger lag av større muskelgrupper. Disse begynner lengre nede i ryggen og er ansvarlig for større bevegelser.

I leddene, leddbåndene og musklaturen sitter de viktigste nerveendingene som styrer funksjonene i disse delikate strukturene. De registrerer stilling og bevegelse, gir beskjed om skader og mulighet for skader. Informasjonen fra disse nerveendingene føres inn i ryggmargen og opp til hjernen vår, der blir signaler sortert og sendt tilbake til kroppen, slik at alt fungerer som det skal.

Ved en nakkeslengskade vil denne finmekanismen samt nervesignalene være forstyrret og resultere i forskjellige symptomer for deg som er nakkeslengskadd.

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn